miercuri, 3 martie 2010

Modelul de tara

"De câteva zile a fost postat pe internet proiectul MODELUL DE ŢARĂ. La prima vedere ai zice că este ori o nouă utopie, ori încă o păcăleală gen “luminiţă de la capătul tunelului”. Nu este nici una, nici alta. Este un proiect funcţional care se va derula oricum, cu voia sau fără voia statului român. Tot ce ar avea de făcut Parlamentul, Guvernul sau Preşedinţia ar fi să-i asigure cadrul legal. Dacă nu, o va face Uniunea Europeană.
De fapt, derularea MODELULUI DE ŢARĂ a început. Forţele care-l susţin, pe componente sau integral, sunt personalităţi din mediul academic şi de afaceri, structuri din societatea civilă, personalităţi şi instituţii din diaspora, structuri ale Uniunii Europene şi chiar persoane din mediul politic românesc. Autorul proiectului este Florian Colceag.

Florian Colceag: “Modelul matematic constituie arhitectura sistemului”

Matematician, profesor cu 20 de ani de experienţă în educaţia copiilor supradotaţi şi în antrenarea olimpicilor la matematică, a obţinut peste 60 de medalii de aur la competiţii internaţionale în această disciplină. Este reprezentant în România al World Council for Gifted and Talented Education. Profesorul Florian Colceag este, de asemenea, fondatorul IRSCA Gifted Education – România (asociaţie non-profit cu scopul de a promova şi sprijini dezvoltarea persoanelor cu har şi talent în toate domeniile) şi preşedintele EDUGATE (Consorţiul Român pentru Educaţia Copiilor şi Tinerilor Supradotaţi si Talentaţi). Este autorul proiectului Noua Constituţie (făcut deja public) şi al Programului de Retehnologizare şi Modernizare Tehnologică a României, care va fi şi el făcut public, în curând. Ambele reprezintă elemente constitutive ale proiectului de bază."

http://reteaualiterara.ning.com/profiles/blogs/modelul-de-tara-i-o-utopie?xg_source=msg_mes_network

si alte amanunte

http://reteaualiterara.ning.com/profiles/blogs/modelul-de-tara-v-jaful?xg_source=msg_mes_network

2 comentarii:

Unknown spunea...

Noa serbus tu frumoasă ieşeancă trăitoare-n Năsăud.

Până la urmă am găsit glonţu, căci toate au venit la timpul lor.

Să te invit prin Bălgrad? De ce aş face-o? Doar mi-ai dat chipuri cu noile cătane ce păzesc poarta a III-a din cetate.

Dar te invit cu plăcere la taifas.

Zaraza26 spunea...

Te sperii de cătanele tale? Eu le-am adus numai ca aducere-aminte a unor vremuri frumoase, cand era cu adevarat mandrie sa fii roman!
Vin mai rar prin Bălgrad, că e timpul scurt de coadă...